Cortile by The Revolution Guys - The Revolution Guys
We design and build meaningful connections.
Revolution Guys, Antwerp, antwerpen, design, build, meaningful, connections, interieur, mascha de kleyn, aldwin de kleyn, projectinrichting, het nieuwe werken, revolutionguys.com, revolutionguys.nl, design and build interieur projecten, renovatie kantoor, verbouwen kantoor, duurzaam interieur, open office, totale renovatie kantoor, werkplekstrategie, kantoorontwerp, facility management, vastgoed renoveren
17802
post-template-default,single,single-post,postid-17802,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Cortile by The Revolution Guys

Cortile by The Revolution Guys

Cortile by The Revolution Guys

Het luxe appartementencomplex Cortile is gebouwd op de plek waar voorheen de Carmelkerk (1957) en het Karmelietenklooster (1957) waren gesitueerd. Cortile Amstelveen is gebouwd als een Italiaans stadspaleis. De naam Cortile verwijst naar het open binnenhof, ingesloten door de muren van een Palazzo. De muren die de cortile omgeven zijn vaak uitgevoerd met arcades. Zo ook in Cortile in Amstelveen (1993), zijn de muren uitgevoerd met arcades om zo de verwijzing te maken naar de Italiaanse Palazzo’s met hun cortiles.

Functionaliteit en beleving

De renovatie projectgroep van Cortile heeft The Revolution Guys gevraagd een ontwerp te maken voor de entree. In deze entree missen een aantal essentiële zaken in de functionaliteit en in de beleving. Door het gebrek aan functionaliteit is de noodzaak ontstaan veranderingen aan te brengen om het welbevinden van de bewoners te kunnen blijven garanderen.

Veranderde leefomgeving

De huidige beperkingen zijn enerzijds ontstaan door de veranderende maatschappij en de noodzaak tot beveiliging, anderzijds door de noodzaak functionaliteit aan te passen aan de ouder wordende bewoner.

Onze concepten vertrekken vanuit de leef- en werkpatronen van de mensen en hoe wij deze kunnen verbeteren

Voor het nieuwe ontwerp hebben The Revolution Guys de structuur in tact gelaten. Waar veel aandacht aan is besteed, is de balans te maken tussen daglicht en kunstlicht. Zo is in het ontwerp biodynamisch licht geïntegreerd; licht dat identiek verandert als de kleur en intensiteit van daglicht. Niet alleen is goed licht belangrijk voor de functionaliteit, maar ook voor de veiligheid en beveiliging.

Veilig, beveiligd en functioneel

Zo is in dit project een koppeling gemaakt met al deze 3 facetten; functioneel, veilig gebruik van de entree voor de bewoners en hun gewenste bezoekers, extra beveiliging door het weren van ongewenste bezoekers. De hal krijgt gelijktijdig in deze metamorfose meer beleving door toevoeging van een illusieplafond als verlichtings- en beveiligingscomponent. Blikvangers in de ruimte zijn de rasterwanden van onbewerkt gecertificeerd hardhout van waarachter de stralen van biodynamisch licht de ruimte invloeien. De aanpassing van kleur van de traptreden, zorgt voor een andere beleving. De kleuraanpassing zorgt er tevens voor, dat mensen die wat slechter zien, beter de perspectieven kunnen inschatten. En deze kleuraanpassing herbergt nog een geheim ingrediënt dat zich uit in de antislipwerking van het toegepaste innovatieve materiaal op waterbasis.

Statement

Door de link te leggen tussen beleving, techniek, welbevinden en milieu hebben The Revolution Guys een ontwerp neergezet dat boven alle verwachtingen uitstijgt. En dat is “Cortile by The Revolution Guys”.

Immers “we design & build meaningful connections”

Lees op deze pagina over onze diensten en hoe wij u kunnen helpen met product design, interieurontwerp, design & build projecten.